Abonnementsartikel

Et yndet udflugtsmål for især lystsejlere i Aarhus Bugten får nu endnu mere at byde på. Tunø fik i starten af juni et nyt arkitekttegnet røgeri midt på havnen. Tunø Røgeri skal byde de sejlende og andre turister på skaldyr, duften af røget sild og andre gode råvarer. Målet er at røgeriet skal tiltrække flere gæster til den bilfri ø i Aarhus Bugten.

- Den nye bygning er en fantastisk flot ramme om det røgeri, som vi så længe har drømt om. Tunø Røgeri vil gøre havnen endnu mere levende og attraktiv for de besøgende og vil forhåbentlig bidrage til at holde øens erhvervsliv i gang - til gavn for os alle, siger Kristian Wiese, formand Fonden Tunø Røgeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange kvaliteter

Den nye bygning på Tunø Havn er tegnet af arkitekt MAA, Erik Einar Holm, og er opført med støtte fra EU, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Realdania. Projektet har et samlet budget er på 2,75 millioner kroner.

- Vi ville med projektet bidrage til at fremhæve de mange kvaliteter, som Tunø har. Med røgeriet har øen fået en seværdighed, der vil skabe liv og aktivitet på havnen. Vi håber at projekter her vil vise, at det kan lade sig gøre at skabe en god udvikling i "vandkantsdanmark", siger projektleder Eske Møller, Realdania.

Tunø har en fantastisk natur, dagligvarebutik med cafe, kro, restauranter, museum, teltplads ved stranden, sommerbutikker, cykeludlejning, Bed & Breakfast og boder med salg af friske grøntsager.