Abonnementsartikel

?I Danmark aflives årligt op mod 12.000 hunde, der ikke er fysisk syge. Det er hunde, som ejerne ikke magter at passe og som i visse tilfælde har udviklet så alvorlige adfærdsforstyrrelser, at de ikke kan placeres i nye hjem. Mange af disse aflivninger kunne være undgået, hvis ejerne på forhånd havde tænkt sig bedre om og sat sig ind i, hvad det kræver at holde hund. En kampagne fra Fødevarestyrelsen skal give kommende hundeejere gode råd til, hvilke overvejelser, de bør gøre sig, før de køber hund.

- Det er et stort ansvar at have en hund, og det kræver tid, viden og indsigt at få sat skik på en hvalp, så samlivet kan blive lykkeligt. Det er der desværre mange hundekøbere, der ikke gør sig klart, og derfor går det galt, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S). Han vil med kampagnen gøre det muligt for potentielle hundeejere at beslutte sig på et mere oplyst grundlag - før de køber hund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er hverken moralsk eller etisk acceptabelt, at så mange hunde bliver ofre for ureflekterede impulskøb. Hvis hundens behov ikke bliver tilgodeset kommer hunden til at mistrives og får alvorlige adfærdsforstyrrelser. I værste fald kan en sund og rask hund blive aggressiv og farlig. Derfor vil jeg gerne opfordre alle kommende hundejere til at tage testen på klartilhund.dk og overveje om de kan tilbyde et godt hundeliv, siger Dan Jørgensen.

Kampagnen laves i et partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening. Partnerskabet står bag Facebooksiden facebook.dk/klartilhund og websitet klartilhund.dk.

På facebook.dk/klartilhund kan alle interesserede dele deres hundeerfaringer og få professionelles svar på spørgsmål om hundekøb, hundehold og hundeadfærd. På klartilhund.dk kan man teste, om man er klar til hund.