Abonnementsartikel

En ny fiskeguide, Lillebælt Fishing, er netop landet på hylderne hos overnatningssteder, turistbureauer og andre relevante aktivitetsudbydere i Lillebæltsområdet. Guiden er skrevet af lokale lystfiskere, som kender fiskeriet og de gode fiskepladser i området, og hensigten med guiden er at tiltrække flere lystfiskere.

I redaktionen har der blandt andre været repræsentanter for Kolding Sportsfiskerforening og Fredericia Sportsfiskerforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har deltaget i udarbejdelsen af guiden, fordi vi gerne vil hjælpe nye lystfiskere med at komme i gang med kystfiskeriet, fortæller Torben Lindholst fra Kolding Lystfiskerforening. - Vores medlemmer er primært interesserede i fiskeriet i Kolding Å og Harte-Donssøerne; men mange er også begyndt at få øjnene op for de fine muligheder for fiskeri, som Lillebælt tilbyder - især i de perioder, hvor åen og søerne er fredet. Kan vi tiltrække flere lystfiskere til området ved at fortælle om mulighederne, har det derudover en effekt for byens forretningsdrivende, for overnatningsstederne med videre, uddyber han.

Erik Videriksen fra Fredericia Lystfiskerforening er helt enig med Torben Lindholst:

- Det vil være til stor gavn for området, hvis vi kan tiltrække flere lystfiskere. Vi ser en stor interesse for sportsfiskeriet i området - også fra udenlandske turister - og kan vi understøtte interessen med fiskeguiden. Ved at bidrage med den viden om fiskeri, vi ligger inde med, er vi sikre på, at der er et stort potentiale, siger Erik Videriksen.

Peter Saabye Simonsen har været tovholder på fiskeguiden. Han er selv inkarneret lystfisker og er følgelig stolt over guiden.

- Guiden giver et godt overblik over mulighederne for gode fiskeoplevelser ved Lillebælt, fortæller han. Vi har kun taget de fiskepladser med, der har gode parkeringsforhold, ligesom vi eksempelvis også har undgået fuglenes yngleområder. I arbejdet har vi altså forsøgt at tænke bæredygtighed ind i vores overvejelser og på den måde virkelig tænkt over tingene ved udarbejdelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Guiden er i første omgang trykt i 2.000 eksemplarer og er ved at blive oversat til tysk.