Abonnementsartikel

En artikel i Fritidsmarkedet har ført til, at seniorlandmændenes udstilling på Landsskuet om Plovfabrikken Skjold også kan komme til at omfatte en maskine, som egentlig var dømt umulig at finde.

En læser, Edvard Helms, har nemlig lige præcis Danmarks første gyllenedfælder fra den hedengangne maskinfabrik stående, og da han læste om seniorlandmændenes efterlysning af landbrugsredskaber fra Skjold, kontaktede han Fritidsmarkedets redaktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og jubelen i den anden ende af røret ville ingen ende tage, da Johannes Overgaard fra seniorlandmændene i Herning fik beskeden om den sjældne maskine:

- Det er dæl'me da sjov, at du ringer lige nu, for vi har lige holdt møde om de gamle redskaber, og blev enige om, at vi afblæser jagten på den nedfælder.

Firefuret parallelplov

Men ikke nok med at Johannes Overgaard sammen med den tidligere ingeniør ved Plovfabrikken Skjold, Peter Stougaard, har fået lov til at låne den sjældne nedfælder af den pensionerede landmand Edvard Helms til udstillingen på Landsskuet. De fik også fremvist det ene eksemplar af en firefuret parallelplov, som plovfabrikken eksperimenterede med i slutningen af 1970'erne. Den blev nemlig afprøvet på Edvard Helms marker ved Gludsted i Midtjylland, og han har siden haft den stående.

Den liftophængte plov har fire parallelle plovskær, og konstruktionen er væsentligt lettere end de traditionelle plove og belaster ifølge Peter Stougaard således traktoren og dens ophæng mindre.

Også denne særlige plov vil blive udstillet på seniorlandmændenes stand på Landsskuet, hvis ellers det lykkes seniorlandmændene at finde en sponsor til transport af redskaberne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er kun en håndfuld pensionerede landmænd og ikke en stor forening med midler til transport af redskaber, så jeg håber, at nogen vil melde sig og hjælpe os, lyder bønnen fra Johannes Overgaard. Han kan kontaktes på 21290692.