Abonnementsartikel

I Danmark er haveturismen endnu ikke slået igennem for alvor. Til gengæld vidner udbuddet af haverejser, havebøger, havefestivaler og havevandringer om, at potentialet i høj grad er til stede. Nære oplevelser i haven og naturen stiger i kurs, og den tendens vil den nystiftede forening Danish Society of Open Gardens være med til at understøtte.

- Vi, der interesserer os for haver, har længe skævet misundeligt til England, hvor haveturismen er veletableret, og man nemt kan finde overblik over mulighederne. I Danmark har vi længe manglet en samlet indgang til de mange fine, åbne danske haver, siger Susanne Vind. Hun er medstifter af foreningen og sammen med sin mand Erik Vind, er hun ejer af fynske Sanderumgaard, kendt for sin romantiske have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den kommende weekend, den 27.- 29 juni, står foreningen også bag Haverunden, hvor flere botaniske haver, kunstnerhaver og museumshaver åbner også i forbindelse med begivenheden, som finder sted på Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn.

Foreløbig er 20 slotte, herregårde og præstegårde gået sammen i Danish Society of Open Gardens, men alle typer haver og enkeltpersoner kan for et beskedent beløb melde sig ind. Læs mere her.