Abonnementsartikel

Store og små dagligvarebutikker i Viborg og omegn får leveret friske jordbær, nye kartofler og plukærter fra Kastaniegården i Romlund ved Viborg.

Varerne bliver leveret i grå plastkasser med firmanavn på af personalet fra gartneriet, som opererer med tre forskellige kassestørrelser. I den ene kan der f

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

or eksempel være ni bakker jordbær. I den anden er der plads til 10 poser nyopgravede kartofler. I øvrigt forspirer kartoflerne også i disse kasser, som er leveret af lagerløsningsfirmaet Hans Schourup A/S, Viby ved Aarhus.- Det er på den måde, de fuldmodne jordbær giver den bedste smag. Vi er også kendt for at levere vores jordbær samme dag, som de er plukket, siger Ole Mogensen, der ejer Kastaniegården.- Vi har prøvet med såvel flamingo som pap, men der er intet, der slår ideen med plastkasser. Og så er pap alt for dyrt sammenlignet med plast. Vi genbruger jo vores kasser, og på den konto har vi gennem årene sparet rigtig mange penge, forklarer han uden at præcisere besparelsens omfang.- Derudover er det værd at bemærke, at vores varer præsenterer sig godt i kasserne. Og netop det visuelle lægger dagligvarebutikkerne stor vægt på. Forbrugerne kender efterhånden vores kasser,? tilføjer Ole Mogensen., og ifølge Ole Mogensen er de robuste med lang levetid. Alene i år har gartneriet modtaget 400 kasser med trykt firmanavn på, mens yderligere 900 er på vej.

Hver dag leverer gartneriet 400 kasser til butikker, og hovedparten kommer hjem igen. I snit forsvinder der dog omkring 50 kasser om året.

På Kastaniegården bliver jordbærrene altid plukket om morgenen, mens de er kolde og våde af dug. Derefter kommer de direkte på kølevogn.

Plastkasserne står ude i det fri året rundt. Efter brug bliver de højtryksrenset