Abonnementsartikel

Firmaet Dyrlæger & Ko har en stand i Hal Q, hvor der vil være mulighed for at se den nyeste teknologi indenfor måling af antistoffer i mælken kvalitetssikring af mælk til kalvene og måling af CMT med elektronisk målekop.

Landsskuet og Dyrlæger & Ko har nemlig indgået en aftale om, at Dyrlæger & Ko varetager indsyning af dyr og dyrlægevagten under hele dyrskuet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Men også andre end udstillere af dyr vil have mulighed for at møde vores dyrlæger, siger kædechef Dan Borup Jørgensen fra Dyrlæger & Ko, der driver 24 praksiser over hele landet.

- Diarre og korrekt råmælksforsyning er et evig aktuelt emne. Af samme årsag er nemme, sikre metoder til at kontrollere råmælkskvaliteten meget efterspurgt. Allerede for knap to år siden anbefalede Dyrlæger & Ko at anvende et optisk refraktometer til kontrol af antistofniveauet i råmælken istedet for kolestometret, flydevægten, der var en lidt omstændig og tidskrævende proces, som kun i begrænset omfang blev anvendt. Med et refraktometer kan kvaliteten måles sikkert, nemt og bekvemt, fortæller Dan Borup Jørgensen.

Håndholdt målekop

En anden teknologi er en håndholdt målekop til CMT-test. Der malkes lidt mælk fra hver af patterne efter tur i målekoppen, og værdien kan med det samme aflæses på siden af koppen. Den tømmer selv mælken ud efter hver måling og rengøres efterfølgende med almindeligt vand.

De besøgende kan i faglige konkurrencer vinde en kvægdyrlæge fra Dyrlæger & Ko til en times rådgivning hjemme i egen besætning samt andre præmier.

Dyrlægerne har fremstillet tre små film fra en malkekvægbesætning, hvor der er skjult et antal fejl. Fejl, som deltagerne i konkurrencen skal finde for at kunne deltage i konkurrencen om kvægdyrlægen og de øvrige præmier. Filmene vises på Dyrlæger & Ko's stand i Hal Q, og præmien udtrækkes hver dag en time før lukketid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Malkning og yversundhed

Torsdag er temaet for den faglige konkurrence malkning og yversundhed. Præmien er et CMT-sæt samt en times rådgivning ved en kvægdyrlæge om malkning/yversundhed hjemme i egen besætning.

Fredag er temaet fodring af kalve, og præmien er et elektronisk refraktometer til måling af kvalitet af råmælk/mælkeerstatning, samt en times rådgivning ved en kvægdyrlæge om kalve og fodring af kalve hjemme i egen besætning.

Lørdag er temaet smittebeskyttelse, og præmien er tre sæt støvler/kitler, samt en times rådgivning ved en kvægdyrlæge om smittebeskyttelse hjemme i egen besætning.

På standen vil der hver dag også være en tegnekonkurrence for børn, hvor præmierne ganske oplagt er en hoppeko.