Abonnementsartikel

Hvis man sidste år spurgte en indbygger i Thisted om Synopalhavnen, ville man blive mødt med rysten på hovedet og en fortælling om forfald. Det er ikke længere tilfældet. Sommeren er kommet til havnen, og mens solen brager ned fra himlen, er havnen som forvandlet.

Thy Cablepark gør nemlig op med den ensidige forestilling om den superfitte surfertype, og unge ildssjæle har skabt et vandsportssted for alle i alle aldre og med fokus på tilgængelighed samt handicapvenlighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De unge har forvandlet havn blandt andet med hjælp fra Lokalsikringsprisen fra Thisted Forsikring, der har givet penge til at fremme adgangsforholdene til havnen. Sporten, der dyrkes her, hedder wakeboarding og minder meget om surfing, blot at udøveren her bliver trukket af et kabel.

Wakeboard er for alle

Martin Knudsen, der normalt er uddannelsesleder ved beredskabsstyrelsen, fortæller, at de fem initiativtagere til projektet i havnen vægter familieaktiviteter meget højt.

- Her er i Thy Cablepark er wakeboarding for alle fra otte til 80. Vi ønsker, at området omkring Thy Cablepark skal være for alle. Derfor er vi også glade for, at vi fik mulighed for at lave handicapadgang sammen med Thisted Forsikring, fortæller han.

Sikkerheden skal også være i orden. Vandet i havnen er klart og dybt - op til fem meter på det dybeste. Derfor har de ialt 14 kabeloperatører, der alle er over 18 år, bestået både førstehjælpskurser og søsportsprøven fra Dansk Svømmeunion.

Cold Hawaii Inland

Martin Knudsen fortæller, at vandsportslivet bindes sammen i Thy med Cold Hawaii. Dette er oprindeligt et område centreret omkring Klitmøller og Hanstholm, hvor surfere fra hele verden kommer for at opleve stedet med Nordeuropas bedste surf-forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har givet vores park undertitlen "Cold Hawaii - inland", fordi vi giver surfing endnu en facet i Thy og er med til at gøre et af verdens mest attraktive surfsteder endnu bedre, siger Martin Knudsen.