Abonnementsartikel

Gennem de over tyve år, som Økologiens Have har eksisteret, er der på grundens cirka 12 hektar groet en have frem, som viser kvaliteterne i økologisk jord- og havebrug.

De besøgende kan oplev fine haveanlæg med over to tusinde forskellige planter, stor biodiversitet, sunde råvarer, café og butik. I haven finder man blandt andet tunnelvæksthuset, der fungerer både som væksthus for planter til salg, salgsareal og café med borde og stole både i og foran væksthuset. Desuden er væksthuset indrettet med en lille dam og bæk samt forskellige stemningsgivende planter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange plantekunder vil sikkert også sætte lidt tid af til en tur rundt i Økologiens Have. Her er inspiration at hente til egen have, og stedets mange tilbud for børn gør det også lidt sjovere for de små at tage med far og mor ud og handle.

I Urtehaven vokser cirka 200 forskellige planter med dufte og farver, som er en oplevelse i sig selv. Langt tilbage i historien har planterne været anvendt som lægeurter, krydderurter og trolddomsurter.

Nogle af urterne er brugt til te eller til fremstilling af snaps og øl. I urtehaven kan man finde masser af historier fra folkekulturen.

De forskellige planter er samlet i grupper efter tema, for eksempel hjertestimulerende, slimløsende, spiselige blomster og elskovsmidler.

Urtehaven har også en anden vigtig funktion. De mange gode insektplanter tiltrækker blandt andet sommerfugle, svirrefluer og humlebier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frugt- og vinhave

I frugthaven er der forskellige sorter af almindelige frugttræer som æbler, pærer, kirsebær.

Derudover er der også mere specielle frugter som morbær, mispel, valnød, kvæde, surbær med mere.

Økologiens Have har en beliggenhed, der er velegnet til vindyrkning. Her er de solskinstimer, der skal til, og en lerjord, som holder på fugtigheden og giver smag til druerne.

I samarbejde med Foreningen af Danske Vinavlere har den Økologiske Have etableret en vingård. Der findes en del forskellige druesorter, som egner sig til dyrkning og fremstilling af vin i Danmark.

Almennyttig forening

Alle indtægter for salg af planter, haveartikler med videre går til at drive og udvikle Økologiens Have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den almennyttige forening Økologiens Have, som står bag Haven. En nonprofit-forening, hvis formål det er at drive og udvikle Økologiens Have og derigennem udbrede kendskabet til økologi og bæredygtig levevis til både voksne og børn.

Gennem hele sæsonen vil der være mange forskellige arrangementer i Økologiens Have.

Under "Det sker" på www.okologienshave.dk kan man følge med i, hvad der sker i haven.