Abonnementsartikel

Oplev madglæde sommeren igennem, når husdyrene fodres. Dyrene kender lyden, når der rasles med hanken eller bankes på foderspanden.

Med disse ord opfordrer Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup folk til at holde sommerferie på landbrugsmuseet ved Auning på Djursland.på alle hverdage mellem klokken 11 til 12.30 frem til uge 32.fodervognen er der udover foder til dyrene gemt rekvisitter til gode historier om bondens nyttige husdyr gennem tiderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrene fodres

I

Guiden fortæller om, hvordan man brugte gedeskinds-pergament i stedet for papir i middelalderen, at kohorn fandt anvendelse som pølsehorn, at tørrede grisetryner værnede mod sygdom og meget andet..

Alle husdyrene på museet er husdyr, som fandtes på gårdene før 1950?erne og før forædlingen af husdyrene førte til, at produktionen af dyrene blev særligt rettet på ét specifikt produkt

De gamle danske husdyr er i særlig grad bevaringsværdige, fordi de rummer en genetisk mangfoldighed og dermed egenskaber, som ikke længere er til stede i vores moderne produktionsdyr.www.gl-estrup.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere på