Abonnementsartikel

Når det kommer til efterisolering, er mange husejere betænkelige ved at kaste sig ud i rollen som gør-det-selv-mand. En forkert eller dårligt monteret dampspærre skaber nemlig hurtigt ideelle betingelser for fugt og skimmeldannelse. Med Ytong Multipor har Xella udviklet en effektiv fugtighedsregulerende isoleringsplade, der giver skimmelsvamp og råd kamp til stregen - helt uden brug af dampspærre.

Ytong Multipor er massive højisolerende isoleringsplader, der er udstyret med solide fugtregulerende og varmeisolerende egenskaber. Xellas direktør Niels Jørgen Pallesen forklarer:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Erfaringer viser, at forkert opsatte dampspærrer ofte giver utætheder, hvilket resulterer i kondens på bagsiden af isoleringen, som er den ideelle vækstfremmer for skimmel. Men i modsætning til dampspærrebaserede løsninger, så fuldklæbes Ytong Multipors diffussionsåbne kapillarvirkende system mod en bæredygtig væg. Da systemet er fugtighedsregulerende, optages vanddampen fra luften og frigives igen, efterhånden som luftfugtigheden reguleres. Dermed forebygges fugtområder i konstruktionen og vandindholdet reguleres på naturlig vis.

Niels Jørgen Pallesen forklarer, at intelligente løsninger til indvendig efterisolering er alfa og omega for at opnå et velfungerende indeklima i bygningen:

- Efterisoleringen skal også sikre vilkårene for både miljøet og husets beboere. Ytong Multipor er indeklimamærket og har et 100 procents mineralsk og uorganisk indhold, der er helt frit for skadestoffer og skumplast, siger han.