Abonnementsartikel

Selvom mange danskere tænker på miljøet, så er det ikke alle, der er klar over, at 40 procent af vores samlede energiforbrug går til opvarmning, ventilation og lys i vores bolig og bygninger. Derfor er der rigtig meget at spare, hvis man gør sit hjem mere bæredygtigt. Det vil ikke blot være godt for miljøet, men også for husbudgettet. En af de mest effektive og enkle løsninger er at få installeret ovenlysvinduer.

Ved at installere ovenlysvinduer bliver man fri for at tænde lamper i hjemmet i de lyse timer. Det vil både sætte elektricitetsforbruget ned og give en større mængde lys. Det naturlige lys påvirker menneskers energiniveau og humør, og derfor er det vigtigt at udnytte dagslyset, mens det er der.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mørke rum vil altid fremstå mindre, men med et ovenlysvindue kan man få selv de mest dybtliggende rum til at fremstå lyse og store.

Det er også vigtigt at skabe et sundt indeklima i boligen. Derfor er det vigtigt at få installeret vinduer, så temperaturen kan reguleres i hjemmet og få frisk luft cirkuleret rundt i alle rum, da det vil gøre klimaet friskt og behageligt.

Stor besparelse

Med et ovenlysvindue kan man regulere temperaturen alt efter behov. Om vinteren transporterer ruden solens varme stråler ind i boligen samtidig med, at det opfanger dagslyset. På den måde kan man opnå en temperaturstigning på to grader. Om sommeren kan vinduerne bruges til at skabe ventilation og udluftning, hvilket kan sænke temperaturen fem grader - og en besparelse på flere hundrede kroner om året i energi.

Ovenlysvinduer sætter dermed også et positivt fodaftryk på miljøet, idet et Velux ovenlysvindue indbringer mere naturlig solenergi ved hjælp af en positiv Eref, end de kræver at producere.