Abonnementsartikel

Det vi mennesker kalder hestebremse er i virkeligheden klæg. Klægen er faktisk banditten, som har lokket hestebremsen til at tage skylden for sine unoder. Men uanset hvad man vælger at kalde denne plageånd, er det ikke nogen hemmelighed, at den er til stor gene i den danske sommer.

Virksomheden Tanaco løser problemet med klæger og stikfluer med fluefælden H-Trap.

Artiklen fortsætter efter annoncen

H-Trap er designet således, at den drager fordel af stikfluens naturlige adfærd og lokker den i fælden: En stor, sort gummibold efterligner bagenden af en hest, og hestebremsen lander på den i den tro, at det er den virkelige ting. Den forsøger at bide, men finder intet blod at suge i sig. Når den så finder ud af, at der ikke er noget komme efter, flyver den opad i fælden, hvor en kegleformet hætte ophængt over bolden sender den gennem en tragtformet indgang i bunden af en plastisk cylinder, der indeholder vand. Der er ingen opadgående udgang fra cylinderen, og hestebremsen dør efter et stykke tid eller drukner i vandet.

Tanaco arbejder hele tiden på at finde nye og anderledes produkter, som effektivt bekæmper skadedyr uden brug af giftstoffer. Tanaco oplyser, at H-Trap er en biologisk fælde, som nedbringer antallet af hestebremse, klæger og så videre med op til 95 procent.