Abonnementsartikel

Efter nogle forholdsvis stille år, hvor ATV-salget var begrænset under finanskrisen, er køretøjet nu kommet stærkt tilbage. Ikke mindst hos det amerikanske mærke, Polaris, som importeres af Tobico i Skjern, er der et bredt program med nyheder til både praktikere og "fartglade". Blandt tidens ATV-tendenser er lavere brændstofforbrug og eldrift.

- Vi sælger i størrelsesordenen 150 ATV'ere om året. 90 procent af dem er af den "fornuftige" slags, det vil sige modeller, som skal løse daglige, praktiske opgaver. Og resten - det er til "de fartglade", det vil sige entusiasterne, som bruger deres ATV til sjov og sport, siger salgschef hos Tobico A/S, Stig Møller, der gerne viser rundt i det brede program. Tobicos ATV-kunder er ikke mindst landbrug og folk inden for skovbrug og gartneri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Andelen af kunder fra landbrug, skovbrug og gartneri er blevet større, ligesom der er mange boligselskaber og også kirkegårde, der fatter interesse for den eldrevne UTV, siger Stig Møller og fortsætter:

- Mange af dem kører rigtig mange kilometer hver dag, ikke mindst på de større landbrug. Det er ATV'ere, man bruger, når man skal ud og besigtige arealerne, tjekke hegnene, genne dyr ind og meget andet. Og ATV'en er meget skånsom over for naturen, siger Stig Møller.

Nyt på plakaten

Til 2014-sæsonen er der - ud over det kendte modelprogram - et par nyheder, der trænger sig på. En af dem er Polaris Sportsman 570 EFI EPS Forest med 44 hestekræfter. Egentlig en traditionel ATV at se til, men den har som standard blandt andet spil, servostyring og motor med indsprøjtning og elektronisk tænding. Den glimrer med et lavt benzinforbrug - men i øvrigt med en større benzintank på 17 liter.

Ny er også Ace 325 EFI med 32 hestekræfter - en ATV, der er kendetegnet ved større komfort, da den har et rigtigt sæde og rat som en bil.

- Den kunne godt være velegnet til lidt ældre kunder eller lettere handicappede personer, som ikke er så meget for at sidde overskrævs på en ATV, siger Stig Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig er den kraftige Polaris Scrambler XP 1000 EPS også en 2014-nyhed. Den har 89 hestekræfter og fås også som EU-traktor.

- Ja, noget af det spændende ved flere af modellerne er jo, at de kan indregistreres som EU-traktor, så de får en traktornummerplade på og dermed må køre på vejen, siger Stig Møller, der tilføjer, at Tobico nu har været Polaris-importør i 10-12 år og nu har 15 forhandlere fordelt over landet.jf