Abonnementsartikel

I dag begynder det nordiske mesterskab 2014 for islandske heste, og Danmark har tre NM-titler at forsvare ved stævnet i Herning.

Danske Christina Johansen er regerende nordiskmester i T1 fra NM 2012 i Sverige. T1 er kongedisciplinen med tølt i tre tempi, hvor rytteren sidder fuldstændig stille på ryggen af hesten, der tordner af sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden for pas er Søren Madsen regerende nordisk mester fra NM 2012 i Sverige, mens danske Isabella Felsum er forsvarende nordisk mester i disciplinen 4-gang. Finalerne ved NM 2014 rides lørdag den 2. august og søndag den 3.august.

Ved ridning på islandsheste bliver der konkurreret på hestens alsidighed, dens styrke og anlæg for især gangarterne tølt og pas.

Særlige discipliner

Som noget særligt i år har NM 2014 de såkaldte gæðingakeppni-discipliner med på programmet. Her handler det om at vise en hest med masser af arbejdsvilje og fremdrift, der samtidig er samarbejdsvillig, styrbar og lydig. Hesten skal have udstråling og lyse af stolthed og bevæge sig med kraft og fart gennem konkurrencen.

Endelig vil der under NM 2014 også være international kåring af avlsheste. NM 2014 i Herning er samtidig en generalprøve på de ny anlagte baner i Herning. Næste år er de nordiske lande nemlig sammen værter for VM 2015 for islandske heste samme sted.

Du kan læse mere om stævnet her.