Abonnementsartikel

Med inspiration fra elektriske tandbørster har Bosch lanceret en ny form for oplader til akku-værktøj, Wireless Charging System. Dermed åbner Bosch for en ny dimension i ladeteknologien og tilbyder nye måder til effektivt at arbejde med akku-værktøj.

Det betyder, at det er slut med hele tiden at gå og skifte batterier, idet værktøjet ved hjælp af en ladestation kan lade hver gang, du sætter det fra dig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundlaget for teknologien er en kontaktløs energioverførsel: I en sender dannes et magnetisk vekselfelt ved hjælp af en spole. Modtageren indeholder ligeledes en spole. Denne gennemtrænges af det magnetiske vekselfelt. Således induceres en spænding, og der dannes et strømflow.

I Bosch' "Wireless Charging System" betyder dette, at laderen udsender et magnetisk felt, der modtages af batteriet og omdannes til ladestrøm. Den effekt, der overføres, er mere end 50 gange større end den, som bruges i almindelige elektriske tandbørster, til at opnå den samme ladetid som ved gængse ladere til elværktøj.

- Vi er overbeviste om, at vi med dette pionerarbejde kan have lige så stor succes, som da vi for første gang integrerede lithium-ion-celler i en akku-skruemaskine - en teknologi, som man før 2003 kun kendte fra mobiltelefoner, men som i dag findes i 83 procent af alt håndholdt akku-elværktøj i Europa, forklarer Henk Becker, medlem af ledelsen i forretningsområdet Power Tools hos Robert Bosch GmbH.

Startskuddet til lanceringen af det "Wireless Charging System" vil lyde den 1. september 2014, hvor Bosch kommer med batteriladeren GAL 1830 W Professional og 18 V lithium-ion-batteriet GBA 18 V 2,0 Ah MW-B Professional. En langsigtet udvidelse med flere andre systemkomponenter er planlagt.