Abonnementsartikel

Nordisk mesterskab 2014 for islandske heste på landsskuepladsen i Herning får lørdag formiddag besøg af omkring 20 turryttere.

De har redet en stafet fra Viborg, gennem gennem Kompedal plantage og Silkeborg og Ikast-Brande kommuner over Harrild Hede til Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi slår lejr på markerne foran Messehallerne, og lørdag klokken ti rider vi i samlet trop ind på Nordisk Mesterskabs banerne med hilsner fra turhestefolket til konkurrencehestefolket, fortæller Rose Henriksen, der er en af arrangørerne af stafetridningen.

Alsidige heste

Den lille begivenhed skal markere, at islandske heste er så alsidige, at man kan have fornøjelse af dem både som ung og gammel og ude i naturen og inde på konkurrencebanerne, og for at fuldende billedet af islandshestens anvendelighed vil der også være en hest for vogn med i optoget.

Rytterne red fra Viborg søndag middag efter en lille pilgrimsgudstjeneste foran Viborg Domkirke. Undervejs har rytterne overnattet forskellige steder, hvor der også har været plads til at så mange heste kunne komme på græs om natten.

- Rytterne i optoget kommer fra hele landet, og en del af dem er også fra det midtjyske, fortæller Rose Henriksen, der selv kommer fra Give.

Tre nordiske mesterskaber

Nordisk Mesterskab 2014 for islandske heste afholdes i Herning til og med søndag den 3. august, hvor der rides finaler og de nordiske mestre skal kåres. Danmark har tre nordiske mesterskaber fra 2012 i Sverige at forsvare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Turrytterne vil samtidig reklamere for næste års VM 2015 for islandske heste, som også afholdes i Herning. VM indledes altid ved at en stafet rides fra seneste VM-land til det nye. Næste år skal stafetten rides fra Berlin til Herning, samt i stjerne fra alle hjørner af Danmark til Herning.

Se billeder fra NM 2014 på Fritidsmarkedets facebook-side.