Abonnementsartikel

Det var på et hængende hår, men ikke desto mindre kunne to danske ryttere tage guld og sølv i 5-gang ved Nordisk Mesterskab 2014 for islandske heste i Herning. Julie Christiansen fra Djursland fik guld foran nordjyden Rasmus Møller Jensen. Norge tog Bronze.

Det blev Julie Christiansen på Hugur frá Flugumýri II der vandt guld i den prestigefyldte klasse 5-gang ved Nordisk Mesterskab for islandske heste, mens Rasmus Møller Jensen på Farsæll vom Hrafnsholt tog sølv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge ekvipager lå længere nede i placeringerne da der skulle rides pas, men her slog de tog hestes talent og nerver til. Mens flere konkurrenters heste slog i galop eller red urent, gik det flyvende for Rasmus Møller Jensen og Julie Christiansen. Da pas-karakteren samtidig tæller dobbelt var sejrene i hus.

Det var en stor overraskelse, at islændinge og stærke norske rytttere var ude, men det var selvfølgelig samtidig en dejlig afslutning på et flot NM for Danmark.

I det hele taget har Danmark høstet mange guldmedaljer og således foruden i den svære 5-gang, også i speedpas og T2, tølt for løse tøjler - virkelig svære discipliner.

For både Julie Christiansen og Rasmus Møller Jensens vedkommende er dagens medaljer et godt skulderklap til træningen frem mod næste års verdensmesterskaber i Herning.