Abonnementsartikel

Det strømmer til Danmark med hesteforskere fra flere kontinenter, når dørene åbnes til den 10. internationale hesteforskningskonference.

Ifølge DCA, nationalt center for fødevarer og forskning, skal forskere fra Aarhus Universitet organisere konferencen i Danmark, der foregår ved Vejle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forebyggelse, måling og nærmere forståelse af stress hos heste, metoder til bedre sikkerhed for hest og rytter, ny skala til evaluering af dressurpræstationer er nogle af de mange forskningsbaserede emner, som behandles på den internationale hesteforskningskonference ISES 2014, der holdes den 7.-9. august 2014 i Vingstedcentret ved Vejle.

Konferencen byder på 35 foredrag og 57 posters under temaerne "Stressreaktioner hos heste" og "Læring og kognition" samt "Bæredygtig træning".

Konferencen omfatter også en praktisk dag, hvor deltagerne får mulighed for at fordybe sig i rytterens uddannelse, herunder undervisning af begyndere, faldteknik, akademisk ridning og showspringning.

- Danmark er det land i EU med flest heste pr. indbygger, og ridning har altid spillet en stor rolle for vort land, siger H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for konferencen. Prinsessen har selv været aktiv rytter siden barnsben og er mor til en af Danmarks eliteryttere, så velfærden og sikkerheden for både hest og rytter ligger hende meget til sinde.

Tiltrækker fagfolk

Konferencen holdes i regi af International Society for Equitation Science (ISES) og tiltrækker hesteforskere, dyrlæger, professionelle ryttere og andre med en interesse for, hvad der rører sig inden for hesteforskning. Til konferencen i Danmark kommer der deltagere fra Australien, USA, Canada, Japan og en lang række lande i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kongressen er den 10. af sin art og holdes i forskellige lande hvert år. I år er konferencens hovedtemaer hestens læring, træning, adfærd og stress. Læs mere om konferencen http://ises2014.au.dk.