Abonnementsartikel

En serie på otte små vinkelslibere fra Bosch har et nyudviklet magnetisk bremsesystem, der stopper maskinen op til 70 procent hurtigere end vinkelslibere uden bremsesystem - selv hvis der sker en strømafbrydelse.

Eftersom skiven standser hurtigere, kan håndværkeren sætte vinkelsliberen hurtigere fra sig imellem opgaverne og fortsætte sit arbejde hurtigere. Dette sparer både tid og penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire af modellerne er desuden udstyret med den såkaldte Protection Switch - en dødmandsknap, som kan betjenes over hele længden af håndtaget, uanset om vinkelsliberen holdes i et greb fremme, bag eller midt på maskinen. Håndværkeren har derfor altid fuld kontrol over værktøjet, også i mere vanskelige arbejdspositioner.

Stopper hurtigt

Hvis vinkelsliberen slukkes, eller hvis der sker et nedbrud på strømtilførslen til maskinen, vil to parallelle magnetskiver i gearhuset blive aktiveret, således at deres nord- og sydpol står over for hinanden. Den fremkomne magnetiske strøm genererer et bremsemoment i en kobberskive, der er placeret mellem de to magneter (hvirvelstrøm-princip).

Som et resultat heraf vil vinkelsliberens skive stoppe meget hurtigt. Det sker automatisk, uden at håndværkeren skal aktivere bremsefunktionen. Indkapslingen af gearkassen beskytter det intelligente bremsesystem mod ydre påvirkninger som støv eller olie. Modsat mekaniske eller elektroniske systemer, er det magnetiske bremsesystem helt slid- og vedligeholdelsesfri. Der er ikke bremsefriktion som ved mekaniske systemer, og den magnetiske bremse har ingen effekt på kulbørsternes levetid som det elektroniske system har.

Vinkelsliberne har en nominel effekt på henholdsvis 1.200 og 1.500 watt og er udstyret med konstantelektronik. De har desuden omfattende beskyttelsesfunktioner som Vibration Control, Kick-Back Stop, blød start og genstartsbeskyttelse, så maskinen ikke genstarter af sig selv efter strømafbrydelse.