Abonnementsartikel

Det er blevet nemmere at rådgive kunderne til den rette energimæssige vinduesløsning, efter at Outline Vinduer har introduceret online-værktøjet Energikompasset. Med kun ganske få klik i det nye rådgivningsværktøj er det muligt at tilrettelægge en skræddersyet løsning til den enkelte kundes hus.

- Energikompasset er et nytænkt værktøj, som tilgodeser både håndværkerens og slutbrugerens behov i forhold til rådgivning omkring energirigtige vinduesløsninger til den private bolig. Det er et enkelt værktøj til komplekse produkter, og forklaringerne er holdt i et forståeligt sprog, så brugeren altid føler sig velinformeret, forklarer Claus Petersen Koch, salgschef i Outline Vinduer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fastlægger vinkler

www.energikompasset.dk klikker man sig gennem fire enkle trin, som fastlægger vinkler på huset samt geografisk placering i forhold til sol og skygge. Herefter beregner værktøjet et skræddersyet forslag til en vinduesløsning, som oftest består af flere forskellige produkter:

- For eksempel får nord- og sydvendte facader ikke samme mængder sol og skygge, og derfor kræve en totalløsning som regel forskellige typer vinduer, 2-lags eller 3-lags, der tilgodeser husets placering ift. de fire verdenshjørner, siger Claus Petersen Koch.

Samtidig anbefaler Energikompasset også forskellige tilvalgsmuligheder, som optimerer facadeløsningen. På baggrund af husets placering og Energikompassets beregninger, foreslås for eksempel solafskærmning, luftventiler eller lydisolering, hvor yderligere forbedringer kunne være relevante.