Abonnementsartikel

En ny mulighed for at få finansieret sin bolig eller sit erhverv er opstået i kølvandet på kreditforeningernes mangel på vilje til at yde lån i landdistrikterne.

Webportalen www.UdenomBanken.dk har ifølge dagbladet Politiken stor succes med at formidle boliglån til folk, der ikke kan få et realkreditlån. Portalen har kontakt til en kreds af velhavere og institutionelle investorer, der låner pengene ud via pantebreve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portalen har i løbet af et par måneder fået så mange forespørgsler, at der allerede er indhentet lånetilbud til ansøgerne for 100 millioner kroner. Ansøgerne er primært uden for de større byer.

Renten på lånene fra UdenomBanken er med en rentefod på syv til ni procent dyrere end realkreditlån, men det har ikke afskrækket låntagerne, og det bekræfter landdistrikternes trængsler med at få realkreditlån, lyder vurderingen fra formanden for Landsbyerne i Danmark, Carsten Abild.

- Jeg er meget positiv over for de nye muligheder, den her portal giver i landområderne. Men det understreger samtidig alvoren i sagen, at folk er villige til at betale højere renter, fordi de ikke kan få et realkreditlån, siger Carsten Abild til Politiken.

Læs mere på www.UdenomBanken.dk.