Abonnementsartikel

Danmarks bedste udkører hedder Josef Karlsson. Det står fast efter 11 af Danmarks bedste skoventreprenører i går under Langesømessen 2014 dystede på færdigheder.

De fleste af de fremmødte tilskuere - og måske også blandt deltagerne - kom med en forventning om, at den forsvarende mester Kenneth Vinderslev Nielsen igen ville løbe med pokalerne, men i år var andre ganske enkelt bedre end ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Josef Karlsson i finalen dybt koncentreret i konkurrencens Gremo 1050F satte den sidste klods på tårnet og satte kloen i slutpositionen, stoppede tiden på seks minutter og 55 sekunder. Det var 30 sekunder hurtigere end den hidtil hurtigste tid i finalen, og da han var sidste mand, stod finalesejren klar.

- Jeg er selvfølgelig glad for sejren. Nu er det fjerde år i træk, jeg er med, og efter at være blevet nummer syv, fire og to, så er jeg glad for, at jeg vandt i år, sagde skoventreprenøren Josef Karlsson umiddelbart efter finalen.

Ny bane

Konkurrencen blev som sædvanligt arrangeret af Dansk Skoventreprenør Forening, men kamparenaen var flyttet til en ny og tydeligvis mere udfordrende plads.

Den hidtil anvendte i udkanten af messen er helt plan, men denne gang foregik konkurrencen på en skråning inde midt i messeområdet.

Det gav en ekstra udfordring, og det havde Josef Karlsson også noteret sig allerede inden konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var en rimelig svær bane, og det gav nogle udfordringer. Især i forhold til at have den rette vinkel på griberen.

Han havde håbet på sejren, men mindre havde også gjort det til en god dag for Josef Karlsson.

- I bund og grund er jeg med for at vinde, men jeg kan godt lide bare at være med. Det vigtigste sådan en dag er at møde sine kolleger, fastslog han.

De fire bedste

Der var 11 skoventreprenører tilmeldt konkurrencen. Vindertiderne for de fire bedste er som følger:

1. Josef Karlsson - 6:55 min.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Sune Jørgensen - 7:25 min.

3. Gert Kristensen - 7:49 min.

4. Tom Møller - 10.01 min.

Derudover deltog Kenneth Vinderslev Nielsen, Martin Hansen, Anders Sørensen, Martin Lund, Michael Møller, Palle Petersen og Poul H. Johansen.