Abonnementsartikel

Dansk Varmblods Auktionsudvalg er stolt over at kunne præsentere en kollektion af international kaliber ved Elitefølauktionen 2014. De i alt 57 føl fordeler sig over 42 dressurbetonede og 15 springbetonede føl, og kønsmæssigt lyder fordelingen på 37 hingsteføl og 20 hoppeføl.

- Sidste år havde vi Europas stærkeste kollektion af hoppeføl, og jeg mener, at vi i år står med Europas stærkeste kollektion af hingsteføl. Vi er meget begejstrede, udtaler auktionarius Casper Cassøe i en pressemeddelelse fra Dansk Varmblod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fløjhingsten, materialprøvevinderen, championatsvinderen og den nykårede verdensmester for 5-årige dressurheste, dansk varmblodshingsten Sezuan e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro, har intet mindre end fem afkom med i kollektionen.

Det står helt klart, at det er Sezuan-føl af en betydelig højere kvalitet, end der er set på de øvrige auktioner i Europa. Flere af dem betragtes som værende blandt auktionens topføl.

Højt kårede hopper

Uanset om det er føl af dressur- eller springbetonet afstamning, så er der i udvælgelsen lagt vægt på sportstype, funktionalitet og præstationsafstamning.

Mange af føllene er trukket på højt kårede hopper, der er hingstemødre eller elitehopper og er ud af kendte hoppestammer, der er garanter for både fremragende typer og stort sportsligt præstationspotentiale.

Gå direkte til den komplette kollektion her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elitefølauktionen vises live på streaming video på www.varmblod.dk, hvilket giver endnu bedre betingelser for at købe føl direkte over telefonen. Telefonbud skal imidlertid aftales på forhånd. Oprettelse af aftale og køb pr. telefon foregår ved seneste den 29. august at kontakte Dansk Varmblod på telefon 87 47 54 00.