Abonnementsartikel

Et højbed kræver langt mindre lugearbejde end konventionelt anlagte bede, og med øverste etage helt oppe i en meters højde er det slut med bøje sig eller kravle rundt på knæ.

Derudover giver højbedepyramiderne mulighed for at få mere glæde af havens samlede kvadratmeter. Pyramiderne fylder nemlig kun lidt over en meter i omkreds, men rummer til gengæld hvad der svarer til en planterække på hele 12 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med højbedepyramiderne fra Land Have kan planterne få helt nye, skulpturelle dimensioner. Ud over at få pyntelige fordele sparer man på lugekræfterne og skåner ryggen.

Planteskole for nye skud

Jordbærplanter yder mest på andet år, og derfor kan pyramiderne også fungere som planteskole for nye skud, så hver etage kan give størst udbytte på skift.

De fire plantekasser fås i galvaniseret jern og råjern og måler henholdsvis 120 x 120, 80 x 80, 60 x 60 og 40 x 40 cm.

Land Have har også en løsning, sneglehegn, som sikrer effektivt mod dræbersneglenes ødelæggelser. Sneglehegnet består af kanter i en 45 graders-vinkel, som monteres på den nederste plantekasse. Vinklen gør, at sneglene ikke kan krybe op i højbedet. Fås i galvaniseret jern og råjern.jf