Abonnementsartikel

Hvad med at lægge mobiltelefonen i en oliepøl, lade den falde i en spand med benzin eller komme til at hælde terpentin på den? Det er nok de færreste, der udsætter deres mobiler for sådanne strabadser, men det er blot nogle af de meget strenge prøvelser, som mobiltelefoner, smartphones og andet elektronisk udstyr skal kunne klare for at få en såkaldt ATEX-godkendelse.

ATEX-godkendte telefoner bruges blandt andet på olieplatforme, kemiske fabrikker samt i militærets og politiets våben-afdelinger. Også på tankstationer skal mobiltelefoner være ATEX-godkendte på grund af eksplosionsfaren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den forbindelsen oplyser importøren af blandt andet smartphones fra RugGear, firmaet Animal Tech, at RugGear Innovation 2.0 er markedets første Android-telefon, som lever op til de strenge ATEX sikkerhedskrav. RugGears nyhed opfylder allerede EU's nye skærpede ATEX-krav, der indføres fra 2016.

Den nye Innovation 2.0 minder umiddelbart også om RugGears andre smartphones. Den er som de øvrige fuldstændig støv- og vandtæt, kan tåle fald fra over to meters højde ned på et stengulv eller opholde sig i 30 minutter på to meter vand uden at drukne.

Walkie-talkie kredsløb

Den store forskel ligger i materialevalg og elektronikken indenbords. Alle anvendte materialer i RugGear Innovation 2.0 er langt mere holdbare end den plastik, gummi og andre kunststoffer, man ser i selv hårdføre smartphones på markedet.

Telefonen har en dedikeret SOS-knap til nødopkald, og en Push-to-Talk knap, der forvandler mobilnettet til et walkie-talkie kredsløb, hvor RugGear-brugeren har en direkte forbindelse til en eller flere kolleger. Endelig har telefonen Dual-SIM, så man kan have både sit arbejdsnummer og sit private nummer på samme telefon.

Heste- og hundeudstyr

Animal Tech ApS er et elektronikfirma og importør med afdelinger i Danmark og i Italien. Firmanavnet kommer fra, at Animal Tech indledningsvis solgte teknologi-udstyr til bl.a. heste-ejere - og stadig gør det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senere har Animal udvidet sit produktsortiment, så det i dag omfatter bl.a. RugGear mobiltelefoni, heste- og hundeudstyr, specialkameraer og vandtæt cykel-elektronik. Via søsterselskabet Twig-IT udvikler og sælger man avanceret overvågnings-udstyr til bank- og finanssektoren. Både Animal Tech og Twig-IT er dansk-ejede.