Abonnementsartikel

En 200 hektar stor indhegning på Bornholm blev tilbage i 2012 et nyt hjem for syv polakkere. Det var en lille flok europæiske bisoner, som blev lukket ud i indhegningen. Det skete blandt andet for at geninføre en af fortidens landskabsarkitekter, der med sin søgen efter føde spillede en stor rolle for den åbne skov. Derudover var det også et led i det europæiske avlsarbejde, der skal være med til at sikre de forhistoriske dyr for fremtiden.

Nu kan Naturstyrelsen fortælle på sin hjemmeside, at de store dyr tilsyneladende trives med bornholmsk grund under klovene. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra deres ynglesucces, da flokken er gået fra 7 til 13 individer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hver af de seks hunner i den oprindelige flok har nu fået en kalv. Det er vi meget tilfredse med, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen på Bornholm på Naturstyrelsens hjemmeside. Det oplyses samtidigt, at fødegrundlaget er til yderligere tilvækst for den lille flok.

- Bisonflokken vil formentlig vokse til 20 til 25 dyr i løbet af de fem år, som forsøgsperioden med bisoner varer. Der er rigeligt med græs og friske skud på træer og buske til, at så mange dyr kan blive mætte, siger skovrider Søren Friese.

Om et par år skal miljøministeren og lokalbefolkningen tage stilling til, hvorvidt man fortsat ønsker at have de store dyr på øen - samt under hvilke former, det skal ske.