Abonnementsartikel

Efteråret er et optimalt tidspunkt for at plante hæk, da jorden har en god temperatur og er tilstrækkelig fugtig samt nem at arbejde i.

De bedste plantebetingelser for hækplanter er at plante dem i almindelig havejord blandet med 1/3 plantestarter og tilførsel af lidt planteaktivator. Plant hækken, så rødderne kun lige er dækket af jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plantestarter er sammensat af velkomposteret naturgødning, spagnum og sand. Elementer, der giver næring og nyt liv til både jorden og planterne. Mikroorganismerne i plantestarter øger den biologiske aktivitet i jorden og sandet fremmer vandoptagelsen.

Når hækken er færdigplantet, trykkes jorden til og vandes godt igennem. I efterårsperioden er vandingsbehovet ikke så stort. Men til foråret er det vigtigt at være omhyggelig med vandingen igen. Der skal vandes cirka 20-40 minutter pr. uge i tørre perioder.

En god løsning er at anvende en siveslange, som placeres på jorden helt nede ved rødderne. Herved undgås vandsplid og vanding på selve planten. Det er desuden en god idé at anvende et vandingsur, som kan holde øje med tiden og dermed vandforbruget.