Abonnementsartikel

Hvis efteråret er lunt, kan man sætte hvidløg helt ind i november, ellers sætter man dem fra først i oktober til sidst i oktober. Det er vigtigt, at de kommer så tidligt i jorden, at de kan nå at etablere et godt rodsystem. De vil ved sætning i oktober normalt først sætte grøn top i det meget tidlige forår. Nogle haveejere sætter dog allerede hvidløg fra først i september.

Havenyt.dk anbefaler, at man deler hvidløgene deles i fed, som sættes i fem til syv centimeter dybe riller, så der er cirka fire centimeter jord over løget. I rækken skal der være 10-12 centimeters afstand mellem feddene og 25 centimeter mellem rækkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvidløg mellem jordbær

Man kan også lave længere afstand mellem rækkerne og dyrke en anden afgrøde imellem, da hvidløgene høstes allerede omkring midten af juli.

En god kombination er at sætte hvidløg mellem rækkkerne med de nyudplantede jordbærplanter, så pladsen udnyttes her.

Hvidløgssorter opdeles i to typer. Blødnakketypen har en krans af store fed i løgets yderkreds, medens dets indre består af mange små fed. Stænglen er blød, og det er den type, man skal dyrke, hvis man vil flette sine hvidløg. Hårdnakketypen har store fed, som ligger i en enkelt krans rundt om en hård stængel, hvor der i toppen eller på stænglen dannes et vekslende antal topløg ligesom på etageløg. Hvis topløgene sættes, kan de i løbet af to år udvikles til store hvidløg.