Abonnementsartikel

Sammen med brancheorganisationen Forsikring og Pension har onlinemagasinet MereMobil.dk sammensat en oversigt med svar på de tre mest almindelige spørgsmål, når det drejer sig om forsikring af ungernes gadgets.

Hvis en iPad, smartphone eller bærbar computer ryger på gulvet i skolen, er der kun dækning, hvis forsikringen indeholder en særlig dækning for såkaldte "pludselige skader".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En "pludselig opstået skade" er en skade, der sker uventet eller er opstået som følge af en pludselig hændelse.

Betingelserne kan være meget forskellige fra selskab til selskab.

Hvis dit barn mister sit elektronisk udstyr som følge af tyveri fra tasken, dækker forsikringen, med mindre tasken er efterladt uden opsyn. I så fald kan der være tale om grov uagtsomhed. I sådanne tilfælde kan dækningen nedsættes eller bortfalde helt. Dette vil være en konkret vurdering. Hvis gadget'en er låst inde i et skab eller i et aflåst lokale, vil forsikringen dække tyveriet.

Hvis eksempelvis en iPad ødelægges af en kammerat, der ikke har gjort det med vilje og ikke kan bebrejdes, dækker forsikringen som udgangspunkt ikke.

Hvis du har tegnet en "pludselig skade"-dækning på indboforsikringen, kan denne dække. Det kan også være, at kammeraten har tegnet en indboforsikring, hvor der på ansvarsdelen er en sådan "pludselig skade"-dækning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ødelægger kammeraten udstyret med vilje, er der typisk dækning på kammeratens ansvarsforsikring, der er en del af personens indboforsikringen. Her skal det bemærkes, at op mod hver tiende ikke har en sådan forsikring.

Kilde: MereMobil.dk