Abonnementsartikel

Schäffer 2445 Nordic HD er det fjerde medlem af den særlige nordiske udgave af Schäffers læssemaskiner. Den løfter 1.700 kg, og det lave tårn giver ifølge importøren, Helms TMT Centret, god udsigt til redskaberne.

Med en egenvægt på 2.550 kg uden kabine og en løfteevne på 1.700 kg i fuld højde er Schäffer 2445 Nordic HD en effektiv arbejdsmaskine, der kan flytte en hel palle belægningssten samtidigt med, at den kan transporteres på en maskintrailer til en totalvægt op til 3.500 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nordic-serien er udviklet efter vores ønsker til det nordiske marked. Maskinen har hydraulisk redskabslås, differentialespærre på begge aksler, vand i de bageste dæk, store hjul og ekstra vægt. Samtidig er maskinerne forsynet med en ekstra god kabine med en bedre kørestilling, fortæller Kristian Helms fra Helms TMT Centret, som har importen af Schäffer til det skandinaviske marked.

En anden nyskabelse på Schäffer 2445 Nordic HD er en tophastighed på 28 kilometer i timen mod tidligere maksimalt 20 kilometer i timen.

- Det betyder, at maskinen er endnu mere velegnet som redskabsbærer. Vi oplever i stigende grad, at læssemaskiner bliver anvendt som redskabsbærere. Ud over at det giver nogle særlige muligheder at have redskaberne i en læssearm, så er vedligeholdelsesomkostningerne lavere på en læssemaskine, hvor føreren sidder på bagenden i modsætning til de egentlige redskabsbærere, hvor flere funktioner skal føres gennem knækleddet, siger Kristian Helms.

jf