Abonnementsartikel

- Hvis du etablerer din energipoppel kultur i år, kan du blive en af dem, der leverer til Amagerværket i 2020.

Sådan siger Jens Stenhøj Jørgensen fra firmaet Forstmiljø, der har specialiseret sig i dyrkning af energipoppel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for hans udtalelse er, at blandt andre skal Amagerværket fra 2020 fyre med træflis, og Energiselskabet Hofor, der ejer værket, forventer et årligt forbrug på 1,5 millioner ton træflis.

- Den medfølgende efterspørgsel vil gavne de danske lodsejere, der producerer træ til energimæssigt formål, mener Jens Stenhøj Jørgensen.

En af forudsætningerne for produktion af grøn energi på Amagerværket er, at det flis, der anvendes, er fremstillet udfra bæredygtige kriterier.

- Energipoppel produceres ud fra bæredygtige skovprincipper, oplyser Jens Stenhøj Jørgensen.

Fra kul til træflis

Ved fremstilling af træpiller forbruges cirka 20 procent af energien i fremstillingsprocessen. Det er ikke tilfældet ved træflis, og det er en af grundene til, at Amagerværket har valgt at investere i ombygningen fra kul til træflis. Når ombygning er færdig kommer Danmark til at huse et af Europas største flisfyrede kraftvarmeværker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flere flisvarmeværker er under opbygning i blandt andet i Sønderborg, Næstved, Høng ved Slagelse og Hammel ved Århus, så det er ikke kun Amagerværket, der - sammen med de varmeværker, der allerede fyrer med flis - får behov for træflis, siger Jens Stenhøj Jørgensen.