Abonnementsartikel

John Deeres 2014-sortiment af professionelle TerrainCut frontklippere i 1500-serien er udstyret med kraftige 3-cylindrede dieselmotorer, 4-hjulstræk, klipperskjolde med høj klippekapacitet og et nyt opsamlingssystem med navnet GLC 500, som dog er ekstraudstyr, så de kan klippe og opsamle højt græs med høj hastighed og stadig levere en klipning af høj kvalitet.

Sortimentet er udformet i et kompakt design med henblik på manøvredygtighed og enkel transport, så det lever op til de forskellige behov. Det nye sortiment for 2014 består af fem TerrainCut modeller - 1550, 1570, 1575, 1580 og 1585 - hvor brugeren kan vælge mellem klipperborde med side- og bagudkast på 1,5 og 1,8 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ujævnt terræn

En hydrostatisk transmission gør, at klipperne leverer et flot resultat i ujævnt terræn og på steder med højt græs. Transmissionen med to hastigheder på modellerne 1580 og 1585 muliggør desuden højere arbejdshastigheder og en transporthastighed på op til 25 kilometer i timen.

Alle modeller i 1500-serien leveres med robuste 7-Iron klippeskjold, som kan tackle langt, vådt græs og fordele det afklippede græs jævnt, og de fås også med et bioklipsæt. Den nye justering af klippehøjden på 25-152 millimeter forbedrer desuden klippekvaliteten og ydeevnen ved at stabilisere klippebordets hældningsgrad.

Brugervenlige funktioner

De vigtigste brugervenlige funktioner tæller blandt andet fartpilot, Twin Touch pedaler til transmissionen og en elektrohydraulisk kobling til klippeskjoldet, mens det luftaffjedrede sæde er ekstraudstyr.

1575 og 1585 modellerne er desuden udstyret med en ny førerkabine, der giver 360 graders udsyn. Kabinen har som standard aircondition og varmesystem, der sikrer komfortabel brug hele året rundt, og det luftaffjedrede sæde er standard på disse modeller.

Mere fleksibel

1585 modellen har desuden forstærkede aksler for at kunne bære kabine samt GLC1500-opsamleren med lynkobling, som er udstyret med en opsamlingsbeholder på 600 eller 900 liter. Klipperens forreste kraftudtag leverer kraft ikke blot til klipperskjoldet, men også til opsamlerens blæser, hvilket gør af- og påmontering lettere og reducerer varmen i det hydrauliske system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når opsamlingsbeholderen afmonteres, følger drivlinjen med af. Det vil sige både motor, olietank og blæser, hvilket gør hele maskinen mere fleksibel at bruge. Opsamlingsbeholderen er hurtig at tømme, kan hæves til 203 centimeter og har en rækkevidde på 83 centimeter, hvilket ligeledes øger den samlede produktivitet.

Yderligere redskaber, som en frontmonteret kost eller dozerblad, gør, at klipperne kan bruges hele året rundt til mange forskellige professionelle anvendelser, herunder sammenfejning af blade og snerydning.jf