Abonnementsartikel

Cartmate Multisug kan både blæse og have blade i beholderen, og er derfor effektiv som løv- og affaldssuger. Den suger ved hjælp af vakuum, så der er ingen kontakt mellem affald og lameller. Dermed undgås slid og skader på lamellerne, og sugeren er ikke sårbar overfor større emner som flasker, øldåser eller glasskår. Det fortæller opfinderen af maskinen, Arne Jakobsen, i en pressemeddelelse.

Multisugeren findes i flere versioner. Den er udviklet på tre hjul til manuel fremføring, på to hjul som trailer til kuglekobling, til tre-punkts ophæng på traktor og endelig til ladmontering på trailer, golfbil eller lignende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cartmate Multisug er udstyret med en sugeslange i plast, der kan komme ind i alle kroge og opsuge emner, der kan passere gennem slangen på 125 millimeter i diameter.

- Man skifter mellem sug og blæs blot ved at flytte slangen fra indgang til udgang ved hjælp af en praktisk lynkobling. Vi har bestræbt os for at gøre maskinen så enkel som mulig. Det sikrer både effektivitet og stabilitet i arbejdet, siger Arne Jakobsen.

Vakuumsuger

Opsamlingskassetten, som er lige til at tage ud, rummer 280 liter. Multisugeren har en 5,5 hk Honda motor, som skaber det nødvendige vakuum til at suge løv, affald og mindre sten op.

- Da det er en vakuumsuger, giver det rigtig mange anvendelsesmuligheder også for at opsuge fugtige eller klistrede emner. Den kan eksempelvis anvendes til at opsamle dræbersnegle, opsuge hestegødning eller opsuge væske fra et gulv.