Abonnementsartikel

En gang nattefrost er mere, end georginer kan tåle, men hvis planterne dækkes til med fiberdug om natten, er der stor sandsynlighed for at man kan nyde synet af de smukke blomster et stykke tid ind i efteråret. Den kolde nat er ofte en enlig svale efterfulgt af en rum tid med mere lunt vejr.

Men når frosten først har taget blomster og blade, bør planten klippes ned til ti centimeter over knolden og graves op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en god idé forsigtigt at befri opgravede knolde for jord, inden de gemmes væk. Ryst jorden af eller skyl georgineknoldene ved at spule med haveslangen. Derefter skal knoldene ligge luftigt til tørre, inden de pakkes væk for eksempel i kasser og stilles et tørt og frostfrit, men køligt sted.

Konstant fugtig jord

I begyndelsen af april tages knoldene frem igen og lægges i potter eller kasser med spagnum, hvorefter de skal drivhuset.

Jorden skal holdes konstant og godt fugtig, og i løbet af kort tid sker der noget. De grålige, livløse knolde viser, hvad de har i sig og sender grokraft op gennem tykke spirer.

Formeres ved deling

Georgineknolde kan også formeres ved deling. Skær knoldene over, og sørg for, at der er et stykke stilk med på alle knoldstykkerne.

Det er muligt at gennemskære en kraftig stilk, så den bliver til to dele med knold på. Vækstpunktet sidder ved basen af stilken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilde: Haveselskabet.