Abonnementsartikel

Det er noget helt særligt at kunne så egne frø til foråret. Det giver muligheden for at følge en plante i hele dens livscyclus. Og så sparer man selvfølgelig penge, som kan bruges til at købe nye frø, løg eller andet for til haven.

Og så er der alle de sorter, man har neglet i andres haver eller fået foræret. Her kender man måske ikke sortsnavnet. Glemmer man at tage frø, har man måske mistet sorten. Det er også en god ide at tage på havebesøg lige nu og se, hvad andre har stående af modne frø i haven - husk små poser i lommen til frøene. Eller måske kan man hjemføre et par velsmagende tomater eller chili til at tage frø af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husk at det normalt ikke er umagen værd at tage frø af F1 sorter. Tomatfrø skal gæres, hvis man vil kunne gemme fine tomatfrø som de købte.

Skal man bare have 10 frø til eget brug, kan tomatfrøene tværes ud på et kaffefilter og tørres, uden at gære først.

Høstes mange frø, er der også til mange små gaver hen over året, når det er såtid - de skal blot pakkes i nogle flotte poser med sortsnavn og årstal. Der kan ud over art og sortsnavn også stå såtid, sådybde, planteafstand og så videre.

Kilde: Havenyt.dk