Abonnementsartikel

Robert Kjærgaard, der er afdelingschef og salgschef hos Stemas i Hadsten har i år særligt store forventninger til Agromek i november. På messen i Herning vil han nemlig kunne stille op med en nyhed af de store og fremadrettede, en eldrevet læssemaskine fra Weidemann, som er et af Stemas' væsentligste mærker.

Den eldrevne læssemaskine får navnet eHoftrac. Maskinen er udviklet med udgangspunkt i den klassiske Hoftracs Type 1160 fra Weidemann. Dermed kan el-maskinen - som alle andre læssere i klassen - kombineres med alle arbejdsredskaber i Weidemanns redskabsprogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en gennemtænkt placering af det 400 kilo tunge batteri opnår maskinen samme stabilitet og vippelast som ved de traditionelle maskiner i 1160-serien. Afhængigt af anvendelsesformål kan det udskiftelige blybatteri med en batterispænding på 48 Volt og 240 Ah køre i to til fire arbejdstimer på en opladning. Opladningstiden er ifølge producenten seks til otte timer.

Maskinens arbejdsprincipper er de samme som på seriemaskinerne. Den styres via en pedal og et joystick. Alt i alt regner konstruktørerne med et cirka 48 procent lavere energiforbrug og dermed lavere driftsomkostninger.

- Den batteridrevne maskine fjerner problemet med udstødning, og derudover reduceres støjniveauet i stalden både for føreren, dyrene og naboerne, hvis de er tæt på. claw