Abonnementsartikel

En gennemsnitlig dansk femårig bruger mere end tre timer om dagen foran en skærm og markant mindre tid på at være aktiv i naturen.

Det går KFUM-Spejderne, Ungdommens Røde Kors og Natur&Ungdom nu sammen for at ændre på, så børnene kan blive både sundere, klogere og gladere. Samarbejdet bliver støttet af Friluftsrådet, og Nordea-fonden har støttet med 2,5 millioner kroner til blandt andet udvikling af aktiviteter for børnefamilierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med aktiviteter blandt myretuer og trætoppe får små børn og deres forældre mulighed for nye oplevelser, venskaber og fællesskaber i det fri, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden. De tre organisationer skal samarbejde om at gøre det lettere for børnefamilierne at komme ud og opleve de mange glæder, den danske natur har at byde på.

- Vi kombinerer vores viden og erfaringer om frivilligt arbejde, børneliv, inklusion og natur og miljø i det nye projekt. På den måde kan vi skabe grobund for, at de kommende generationer får større tilknytning til naturen, stærke fællesskaber i deres lokalområder og lyst til at tage ansvar for vores samfund, fortæller KFUM-Spejdernes formand Michael Seeberg i en pressemeddelelse på vegne af de tre organisationer.