Abonnementsartikel

I septemberudgaven af Fritidsmarkedet handlede en artikel om stramning af reglerne for skydning af skadevoldende moderdyr.

Et par læsere har gjort redaktionen opmærksom på et afsnit i teksten, hvor der står, at "det blandt andet er hare, ilder, husmår, rådyr og krondyr som fortsat i henhold til bekendtgørelsens kapitel 2 vil kunne reguleres uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette er ikke helt korrekt, idet det kun er ved erhvervsmæssigt drevne gartnerier, frugthaver, frugtplantager og planteskoler, som er forsvarligt indhegnede, hvor kronvildt, dåvildt, sikavildt, råvildt og hare må reguleres hele året uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Det gælder også for husmår og ilder, som ifølge bekendtgørelsen om vildtskader kan reguleres hele året ved forsvarlige indhegninger med fjerkræ, herunder indhegninger med fasaner, agerhøns eller andefugle.

Også ræven må reguleres uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen i visse perioder ved forsvarlige indhegninger med frilandsgrise, fjerkræ, pelsdyrfarme og indhegnede haver.

Det gælder i perioden 1. juni - 29. februar og i en afstand af indtil 25 meter fra de nævnte indhegninger. Rævehvalpe uden for rævegrave må reguleres i perioden 1. juni - 31. august. Rævehvalpene må ikke jages ud af rævegraven ved brug af hund eller på anden måde.

Regulering af ræv med riflet våben kan ske fra skydetårn eller skydestige, som opfylder betingelserne i § 1 i bekendtgørelse om udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber.