Abonnementsartikel

Ofte får man at vide, at husstøvmider i hjemmet skyldes en kombination af støv og dårlig hygiejne. Men ifølge Borup Kemi er den antagelse forkert, for det er fugten, der er problemet.

Husstøvmider lever nemlig af vand eller fugt, som de optager direkte gennem huden. De er derfor afhængige af fugt i luften, og når den relative luftfugtighed kommer over 50 procent, trives de rigtigt godt og begynder at formere sig. Den effektive bekæmpelse af husstøvmider handler således primært om konstant at holde den relative luftfugtighed under 50 procent, og til det formål er en lille diskret fugtfjerner fra Borup Kemi som skræddersyet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fugtfjerneren fungerer ved hjælp af specielle krystaller, der absorberer fugten fra luften og omdanner den til en flydende saltopløsning, som herefter opsamles i en skål.

Processen stopper, når luftfugtigheden er nået ned på 50 procent, så luften ikke bliver for tør. Det hele sker automatisk, konstant og helt lydløst, og krystallerne kan holde i op til tre måneder, før de skal udskiftes.

Husstøvmider er mikroskopiske dyr, der lever af fugt og af hudskæl fra mennesker. Sengene er i sagens natur det perfekte miljø for husstøvmider, og derfor er det ekstra vigtigt at holde luftfugtigheden nede i soveværelserne.

jf