Abonnementsartikel

I landsbyen Attrup ved Brovst i Jammerbugt Kommune er foreningen Hvid Zone i øjeblikket i gang med at søge efter en grund, hvor de kan bygge en økolandsby.

Drømmen er at bygge energivenlige huse i smuk natur og at leve uden mobil - og internetdækning. En drøm, som de 36 medlemmer af foreningen deler med et stigende antal danskere

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke et nyt Christiania, vi vil lave. Vi er normale mennesker, der bare vil bo på en måde, der føles sund for os, siger Tanja Maj Holm, der er initiativtager foreningen Hvid Zone, til DR.

Ifølge Landsforeningen for Økosamfund skyder flere og flere økolandsbyer op rundt om i Danmark - allerede nu findes der cirka 50 økolandsbyer, og seks nye er på vej.

- Der er en øget interesse. Vi kan se, at der i flere kommuner er nye projekter i gang, siger formand for landsforeningen, Ditlev Nissen. Han får støtte af landsbyforskeren Jørgen Møller fra Aalborg Universitet.

- Øko-landsbyer er det bedste middel mod landsbydød. Det virker med det samme, hvis man får et tilskud af sådanne ivrige mennesker. Det vil være voldsomt inspirende for dem, der bor der i forvejen, siger han til DR.