Abonnementsartikel

Flere og flere hunde risikerer i dag akut aflivning, fordi ejerne ikke kan findes igen, eller fordi de efterlades. Oftest er der tale familiehunde uden sygdom og uden anden grund til aflivning.

Hos Hundens Tarv i Slagelse har man netop modtaget tilskud under Dyrevelfærdspuljen til at hjælpe akut aflivningstruede hunde til at finde nye ejere. Her har man fra 2013 til 2014 oplevet en voldsom stigning i antallet af hunde, hvor det har været nødvendigt at finde nye hjem til dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det tilskud vi har modtaget går udelukkende til dyrelægeregninger, ophold og foder indtil, der kan findes et nyt hjem til hunden og transport. Er det nødvendigt, at en hund skal opereres, kan denne regning let løbe op i omkring 5.000-10.000 kroner, og det kan hurtigt tømme kassen, fortæller formand for Hundens Tarv Christian Birkemark i en meddelelse fra NaturErhvervstyrelsen.

På denne baggrund har Hundens Tarv søgt om tilskud fra Dyrevelfærdspuljen for at kunne udvide arbejdet med at finde kvalificerede hundeejere til at overtage de aflivningstruede hunde.

- Alt i alt dækker tilskuddet rundt regnet 50 procent af de samlede omkostninger. Tilskuddet gør, at vi har mulighed for at hjælpe dobbelt så mange hunde end ellers, vurderer Christian Birkemark.

I alt har Hundens Tarv fået 30.000 kroner fra puljen. Foreningen forventer selv, at projektet vil komme 40-50 aflivningstruede hunde til gode.

53 projekter får tilskud

NaturErhvervstyrelsen har i år givet tilsagn for seks millioner kroner i Dyrevelfærdspuljen. Et bredt felt af 53 projekter har fået tilskud til deres arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ved uddelingen af midlerne blandt andet lagt vægt på, at midlerne kommer dyrene direkte til gode, og at så mange dyrearter som muligt får glæde af dem, siger enhedschef Aksel Nielsen, NaturErhvervstyrelsen.

Støtten betyder desuden, at der nu er luft i økonomien til at bruge mere tid på at oplyse hundeejere omkring deres ansvar i forbindelse med salg og registrering af hunde. I fremtiden kan oplysning være med til at mindske mængden af bortløbne hunde, hvor ejeren ikke kan findes igen, og derfor ender med at blive akut aflivningstruede.