Abonnementsartikel

Nordeuropas største samlede landbrugsmesse, Agromek, bliver med 582 stande og et udstillerareal på mere end 46.000 kvadratmeter et af de største i Agromeks historie.

I det kommende nummer af Fritidsmarkedet rettes fokus på den store landbrugs- og maskinmesse i Herning, der afholdes i dagene tirsdag den 25. november til og med fredag den 28. november. Avisen udkommer den 12. november, men kan allerede nu læses på nettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Agromeks pressechef Helge Lynggaard har der været en overvældende interesse for at udstille, og selv om den officielle tilmeldingsfrist forlængst er udløbet, får Agromek stadig henvendelser fra udstillere.

- Det kniber faktisk at få plads til flere, siger han om det positive problem, hvor 555 udstillere har fået plads.

- 27 af udstillerne har valgt at også udstille udendørs, og dermed vil der være 582 stande i alt, tilføjer Helge Lynggaard.

Nye tendenser og kendte traktormærker

På Agromek præsenteres igen i år de nyeste tendenser inden for eksempelvis staldsystemer, fodring og overvågning, som kan medvirke til at gøre svine- og kvæg- og fjerkræproduktionen endnu mere effektiv, samtidig med at der lægges stor vægt på dyrenes velfærd.

Traktorer og mejetærskere bliver Agromek styrket yderligere i år, idet næsten alle de store, kendte traktormærker vil udstille, og en række andre kendte traktorfabrikater til have-/parkområdet vil også kunne opleves på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil de besøgende selv prøve at køre en af de nye traktorer, bliver der også mulighed for det på en specielt indrettet udendørsbane.

Der vil også blive lejlighed til at se Danmarks bedste malkekøer. Der er bedømmelse af dyrene og flere konkurrencer inden for og mellem racerne. Desuden præsenteres de bedste danske avlstyre samt kødkvæg.