Abonnementsartikel

Når portene slås op til Agromek, bliver det med masser af nyheder fra Svenningsens Maskinforretning. Der vil være nyt at se på såvel inden for Kubota-traktorer som Bobcat-gravemaskiner og -læssemaskiner samt det hele nye agentur for tyske Thaler-læssemaskiner i Svenningsens-regi.

- Det er altid dejligt at kunne præsentere nyheder på Agromek. I år bliver det rigtig dejligt, fordi vi kan vise nyheder i alle områder og hjørner af vores store stand, siger produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Hvidesten er selv Kubota-specialist hos Svenningsens, og på Agromek satser han på at vise traktorer op til 135 hk. Og så er Kubota barslet med nye kompakttraktorer i segmentet fra 25 til 40 hk. To af dem, Kubota STW 37 og STW 40, er med fabriksmonteret kabine med aircondition, og begge får danmarkspremiere i Herning.

Optimeret udsyn

- De nye Kubota-traktorer har joystick til styring af blandt andet frontliften. Kabinen er med rund bagrude, og udsynet optimeres yderligere af, at der kun er fire stolper i modsætning til tidligere seks, fortæller Martin Hvidesten.

Produktchefen ruller også ind med en ny transporter. Kubota mini-truck'en RTV X900 er bygget over en Mauser-styrtbøjleramme. Den firehjulstrukne bil er udstyret med en 22 hk dieselmotor, og den har hydraulisk transmission med to gearområder frem. Hydraulisk tip af lad er i øvrigt standard på køretøjet.

- Det er også muligt at se den nyeste redskabsbærer B250 fra tyske Holder, der er udviklet til og sammen med vores skandinaviske brugere. Med en totalhøjde på kun 198 cm lever den op til brugernes forventninger om en redskabsbærer med lav højde, god frihøjde og smal transportbredde. 50 hk Kubota dieselmotor, centerstyring, permanent 4 WD, hydraulisk PTO og hjulbalancering, der gør, at redskabsbæreren altid har kontakt til underlaget med alle fire hjul, forklarer Martin Hvidesten.

Bobcat-verdensnyhed

Bobcat melder ind til Agromek med intet mindre end en verdensnyhed. Produktansvarlig Kenneth Knøfler hos Svenningsens har netop været en tur i Prag for at se en helt ny generation af Bobcat-minigravere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både E19 og E20 er to tons-gravemaskiner med lang arm og kabine. E19 er en konventionel maskine og E20 er den helt store nyhed, hvor hele huset holder sig inden for bælterne. Der er ikke blot tale om Zero Tail, men om Zero House Swing-maskiner. Ingen andre producenter kan byde på denne type minigravere i to-tons størrelsen.

- Maskinerne blev præsenteret som prototyper i maj. Nu er Bobcat klar til at producere. Der er tale om en verdensnyhed, som vi vil kunne levere til foråret, men som nu får dansk premiere på Agromek, siger Kenneth Knøfler.

Optimeret Bobcat

Bobcat lader det ikke blive alene ved minigraverne. Svenningsens kan også byde på den første model i den nye 400-serie af skridstyrede læssemaskiner, S450.

- Konstruktørerne har været inde en række steder for at optimere i forhold til tidligere modeller. Blandt andet har Bobcat S450 større hjulafstand. Kabinen er rykket lidt frem for at sikre endnu bedre udsyn for føreren. Motoren er til gengæld rykket bagud for at gøre den endnu mere effektiv som kontravægt. Den maskine, vi får med til Agromek, er faktisk den første af sin slags i Danmark, siger Kenneth Knøfler.

Mange af Agromeks besøgende landmænd vil formentlig nærstudere Bobcats nye landbrugsteleskoplæsser, TL470H. Ikke mindst "H" i modelbetegnelsen er interessant. Det markerer "Highflow", og at maskinen er udstyret med en pumpe, der sørger for 190 liter i minuttet på hydraulikudtagene. TL470H har 120 heste i motorrummet og præsterer en løftehøjde på syv meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Debut for Thaler

For Svenningsens er Thaler-læssere i sig selv en nyhed på Agromek. Maskinfirmaet fik importen af de tyske læssemaskiner i starten af året, og hos Svenningsens lægger afdelingsleder Klaus Holgersen ikke skjul på, at forventningerne var store.

- Vi har fået en rigtig fin start med Thaler, som jo er et stærkt og anerkendt mærke på markedet. Derfor er forventningerne fortsat kæmpestore. Det store Thaler-program henvender sig til såvel landbrug som entreprenører, anlægsgartnere, industri, boligselskaber og kommuner, siger Klaus Holgersen.