Abonnementsartikel

Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer gør den 26. november endnu et forsøg på at finde hoved og hale i problematikken om finansiering af boliger og erhverv i landdistrikterne.

Under høringen vil endvidere blive fremlagt eksempler på finansieringsproblemer i landdistrikterne, hvor Landdistrikternes Fællesråd (LDF) har indsamlet sager om uberettigede eller uforståelige afslag på finansiering af boliger og erhvervsvirksomheder i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lignende høring

Formålet med høringen er at afdække problemerne med at få finansieret lån til boliger og erhverv i landdistrikterne, problemernes omfang, og hvordan problemerne kan løses.

I marts arrangerede LDF en lignede høring for udvalget, og der har siden været afholdt samråd og møder med de berørte parter.

Ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) hævdede under et samråd i august, at de ikke kendte nogle eksempler på, at det skulle være vanskeligt at få financieret sin bolig eller sit erhverv i landdistrikterne.

Fri adgang

Oplægsholdere ved den nye høring er blandt andre direktør Ulrik Nødgaard, Finanstilsynet, direktør Karsten Beltoft, Realkreditforeningen, direktør Ane Arnth Jensen, Realkreditrådet, formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Torben Strøm, direktør Lars Petersson, Sparekassen Sjælland og adm. direktør Carsten Schellenbauer Nielsen, Udenombanken.dk.

Høringen finde sted onsdag den 26. november kl. 12.00-16.00 i Landstingssalen, Christiansborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er fri adgang, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere her.