Abonnementsartikel

Danmarks måske hurtigste brændekløver kalder firmaet P. Lindberg Maskinforretning A/S den nye PL Plus brændekløver. Den bruger kun tre sekunder at kløve brændet, mens returvandringen tager to sekunder.

Ved uddelingen af nyhedstjerner til det kommende Agromek fik Turbo-brændekløveren hele tre stjerner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er en ny konstruktion, der gør det muligt at sætte så meget turbo på brændekløvningen. I stedet for et stempel, som i traditionelle brændekløvere, har den en tandstang, som bliver trukket frem af et tandhjul på to svinghjul. Når den skal retur tages tandstangen ud af indgreb, og en fjeder trækker den retur.

Brændekløveren kan tage brændestykker op til 61 centimeter. Selve kløvekilen er 20 centimeter høj, så den kan tage brænde op til 71 centimter i diameter og trykker med 34 ton.

Den hurtige brændekløver drives af en firetaktsmotor på 6,5 hestekræfter og har en svinghjulsvægt på 25 kg.

Diesel-UTV

P.Lindberg har modtaget en nyhedsstjerne for en UTV med Perkins dieselmotor. Den 800 kubikcentimeter store UTV er godkendt som traktor,T1 klassifikation, og kan derfor indregistreres som traktor og køre på landevejen. Af samme grund er topfarten begrænset til 35 km/t.

Ifølge P. Lindberg Maskinforretning A/S er UTV'en ideel til arbejde i marken, transport imellem enheder med mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dens lad gør, at man nemt og enkelt kan transportere mindre varer rundt, have værktøj, træpæle eller andet med. Udover ladet kan man til enhver tid efterspænde en vogn, en slagleklipper, græsopsamler med videre.