Abonnementsartikel

MGM Boilers ApS ved Herning har flere nyheder med på årets Agromek, og en af de mere diskrete nyheder er en lille digital luftmassemåler, der har fået to nyhedsstjerner af Agromeks dommerkomite.

Den er diskret, fordi den sidder inde bag dækpladerne ved fyrets indsugning og måler luftens vægt sekund for sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den styrer tildelingen af luft til forbrændingen, og dermed bliver forbrændingen altid optimal, uanset lufttemperatur, luftfugtighed eller skorstenens trækevne, siger Karsten Jørgensen, direktør for MGM Boilers Aps. Han sammenligner den patenterede luftmassemåler med de målere, som de fleste moderne personbiler har på indsprøjtningsanlægget.

- Når bilerne kan køre så langt på literen, som de gør, skyldes det blandt andet en præcis måling af indsugningsluften, forklarer han.

Timelang test

Pillefyrene fra MGM Boilers er bygget i Tyrkiet og har gennemgået timelange test ved Teknologisk Institut. Her bruger Karsten Jørgensen meget avanceret måleudstyr for at finjustere de enkelte modeller, så de kan godkendes.

- Pillefyrene skal kunne det samme ude hos kunden som under testen, men da driftsforholdene kan svinge meget fra kunde til kunde, har vi udviklet luftmassemåleren, så kunden altid kan være sikker på optimal drift, fortæller han.

En anden fordel med den lille måler er, at den træk-stabilisator, der ofte bruges til at regulere trækket i skorstenen, kan undværes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Trækstabilisatoren har den ulempe, at når den lukker for trækket i skorstenen, så henter fyret luft fra fyrrummet. Og det er som regel varm luft, der allerede er opvarmet en gang, hvilket giver en dårligere økonomi, siger Karsten Jørgensen.

MGM Boilers viser også en silo til træpiller, der kan bygges på en halv times tid.Træpillesiloen har fået en nyhedsstjerne og bygges med en stålrørsramme.

Silosækken er i kunststof og har et vakuum-transportsystem for automatisk tilførsel af brændsel til pillefyret.