Abonnementsartikel

Den nye sammensætning af en to-hjulet traktor og en minirundballepresser gør det muligt at presse græs på bløde marginalområder, hvor man ønsker biomasse fjernet. Desuden er kombinationen velegnet til mindre bedrifter med for eksempel heste.

Det er firmaet Henrik A. Fog A/S, der viser nyheden på Agromek, hvor rundballepresseren den italienske rundballepresser CAEB Mountain Press har fået to nyhedsstjerner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kan se et behov især inden for naturpleje for de her små maskiner, men også på mindre bedrifter, hvor for eksempel en hestepige let kan håndtere minirundballens vægt på cirka 30 kg - afhængig af afgrødens art, siger Karsten Fog fra Henrik A. Fog A/S.

Bevægelige aksler

Firmaet har importen af de tyske tohjulstraktorer af mærket Agria, hvor både fremdrift og styring er hydrostatisk, og til den traktor passer minirundballepresseren godt

- Hjulakslerne er bevægelige på en Agria Bison, og dermed kan balancepunktet flyttes, da den ellers ville blive meget tung, når presseren er fyldt, uddyber Karsten Fog. Fremkørselshastigen er et kritisk punkt ved presning, og her forklarer Karsten Fog, at den hydrostatiske transmission bevirker, at man kan finde den rigtige hastighed.

Saltspreder til ladet

Henrik A. Fog A/S viser på Agromek også en amerikansk saltspreder, Meyer Crossfire, der har modtaget en nyhedsstjerne. Meyer Crossfire er af plast og dermed ikke blot i den lette vægtklasse, men også rustfri.

Saltsprederen har en kapacitet på 1.000 kg og er til ladmontering til mindre biler, hvilket er en almindelig fremgangsmåde i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karsten Fog oplyser, at saltsprederen har indtag for vand, således at saltet kan befugtes.

- Ved at fugte saltet sikrer man sig, at det bliver liggende efter spredning. Desuden nedsætter befugtningen forbruget, forklarer han.

Spredningshastigheden kan stilles fra kabinen, og som ekstraudstyr kan GPS tilkobles.

- Det sker, at borgere klager over manglende saltning, men med GPS'en kan entreprenøren eller kommunen dokumentere, hvor der er blevet saltet, siger Karsten Fog.

Klipper til det hele

En nyhedsstjerne er også gået til et andet nyt produkt fra Henrik A. Fog A/S. Det er en speciel klipper, udviklet til frugtplantager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frugtplantageklipperen fra italienske Rinieri kan monteres på en almindelig traktor og kan klippe træer op til fire meter i højden. Både top og bund kan klippes i én arbejdsgang.

- Desuden kan man montere sakse midt klipperen for at klippe mindre grene midt på træet, så lys og vind kan komme til. Det er jo normalt lidt omstændeligt at klippe frugtræer, men denne klipper kan altså klare det hele i en enkelt arbejdsgang. Den er også velegnet til at klippe høje hække, idet den kan klippe kraftige grene af, forklarer Karsten Fog.