Abonnementsartikel

Traditionen tro er der kødkvægsskue i Hal Q i forbindelse med Agromek. Flere end 170 dyr fra 72 udstillere er tilmeldt skuet, som afvikles torsdag den 27. og fredag den 28. november. Det oplyser Dansk Kødkvæg.

I år er der ni racer repræsenteret: Limousine møder med knap 60 dyr, mens hereford og simmental hver har 30 dyr i kataloget. Der er tilmeldt 16 dyr fra angus, mens de sidste dyr er fordelt på højlandskvæg, charolais, blåkvæg, dexter og korthorn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populære mønstringskonkurrencer

De indledende bedømmelser foregår torsdag den 27. november fra klokken 10.00 til 16.00 i DC Beef Arena midt i Hal Q.

Fredag formiddag starter aktiviteterne klokken 10.00 med besætningskonkurrencer, herefter følger interbreed-konkurrencerne. De populære mønstringskonkurrencer starter klokken 13.30.

I lighed med tidligere år har de fleste raceforeninger informationsstande i Hal Q. Her er der mulighed for at få mødt repræsentanter fra sin egen raceforening, eller man kan måske få et godt tilbud på medlemskab.

Kødracetyre udstilles igen i år

På Vikings udstilling i Hal Q findes igen i år kødracetyre udstillet. De repræsenterer blåkvæg, hereford, limousine og simmental.

Blåkvægtyren er Sdr. Skovens Golden, som har været anvendt som ungtyr. Indtil videre ser det ud til, at tyren giver letfødte og livskraftige kalve, så tyren bliver formentlig taget i brug igen i starten af 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Golden er i øvrigt tillagt på samme ko som den populære insemineringstyr Tornado. Det er Gitte Holmberg Thomsen, som har tillagt Golden.

Også simmental udstiller en insemineringstyr. Det er Linde General P, som er ventetyr i øjeblikket. Lykke Atlantis-sønnen ligger med høje avlsværdital for stort set alle egenskaber. General har gennemført individprøven med suveræne resultater, blandt for den vigtige egenskab fodereffektivitet. Linde General er tillagt hos Egon Jensen, mens den i dag er ejet af Ove Møller Kristiansen.

Bedste genetik

Limousine har valgt Kærsgaards Valiant, som er ud af top eksteriør afstamning. I stamtavlen ses noget af det bedste danske og franske genetik.

Moderen er datter af Hammel Valiant datter mens faderen er Lancelot. Kærsgaards Valiant kommer fra Kærsgaard Limousine v/ Jesper Kragelund.

Hereford kommer med SMH Double Up 18E, der er individafprøvet, har høje avlsværdital og et super godt eksteriør. Tyren er tillagt af Jens Michael Jensen på en dansk top avlsko, mens faren er britisk. I dag ejes tyren af Lars Bastrup og Aage Bonde.