Abonnementsartikel

Manglende shuntstyring eller shuntpumpe kan medføre koldtæring af kedlen. Det råder Låsby-virksomheden Alcon nu bod på med en elektrisk shuntstyring, der præcist holder bundtemperaturen i Alcons halmfyrede kedler på 60 grader C. Shuntstyringen har fået en nyhedsstjerne fra Agromek, hvor Alcon udstiller sine produkter.

Salgstekniker Svend Jacobsen, Alcon A/S, forklarer, at behovet for gode og pålidelige shuntstyringer er stigende i takt med at flere og flere landbrug har gulvvarme med deraf følgende koldere returvand til kedlen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Shuntstyringen sikrer, at der ikke ledes koldt returvand ind i kedlen, hvorved ødelæggende koldtæring af kedlen kan undgås, siger han.

Alcon har har også fået en nyhedsstjerne for en brændekedelserie, Alcon Lignum, til afbrænding af skovtræ. Det er en serie skandinavisk byggede brændekedler med iltstyring og godkendt til trykekspansion. Brændekedlerne er mærkede med det fællesnordiske miljømærke Svanemærket.

Alcon A/S har også udviklet en ny halmfyrscomputer, der giver en mere miljøvenlig drift af halmfyr.

Styringen af forbrændingen er forbedret i forhold til hidtil og giver tillige et lavere elforbrug til drift af pumper med videre. Nyheden modtager også en stjerne på Agromek.